0 536 218 26 78

Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi Protokol İş Merkezi No:75 Çukurambar, Çankaya / ANKARA

IV Terapiler (Glutatyon, C Vitamini vs.)

Glutatyon Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Glutatyon, üç önemli aminoasitten oluşan (glutamat, sistein, glisin) vücutta doğal olarak bulunan bir  moleküldür. Önemli bir antioksidan olmasının yanında vücudumuzda  zararlı kimyasallara karşı  savaşır.

Adına oksidatif stres dediğimiz insanların bir çok hastalığa yakalanmasını kolaylaştıran durum modern yaşamla birlikte daha çok insanı etkisi altına alıyor. Sürekli kimyasallara maruz kalıyoruz ve bu durum hormonal bozukluklara, erken yaşta kanserlere ve daha birçok soruna sebep oluyor.

Bu risklerin çözümünden biri ise vücutta bulunan doğal glutatyon seviyesini arttırmak veya takviye etmek. Bu konuda glutatyon o kadar önemlidir ki hücre içi glutatyon seviyesi yaşam süresinin bir belirtecidir.

Glutatyon Ne işe yarar?

Antioksidan etkilidir. Metabolik olaylar, maruz kaldığınız radyasyon , daha birçok zararlı etken vücudunuzda hücrelere zarar veren serbest oksijen radikali adı verilen moleküller oluşturur. Bu moleküller aşırı miktarda artarsa vücudunuzun doğal antioksidan mekanizması onları etkisiz hale getiremez. Sonuç olarak hücreleriniz zarar görür ve birçok hastalığın riski artar.

Glutatyon bu noktada devreye  girer.  Çünkü kendisi güçlü bir antioksidandır ve serbest oksijen radikallerini etkisiz hale getirir. Bu sayede vücudunuzu zararlı etkilerden korur ve hücrelerin zarar görmesini engeller.

İnflamasyonu azaltır.

İnflamasyon vücudunuzun hasara karşı oluşturduğu yanıttır. Kısa vadede bu tepki koruyucuyken sürekli hale gelirse bedeninize hasar vermeye başlar.

Kanserin önlenmesine yardım eder

Güçlü bir antioksidan olan glutatyon seviyelerinin artışı yeni kanser hücrelerinin oluşmasını engelleyebilir. Hatta yapılan araştırmalar ağız ve gırtlak kanseri sıklığının ile hücre içi glutatyon seviyesi ters orantılı olduğunu gösteriyor.

Kanser tedavisinde de glutatyonun etkisi var. Çünkü kemoterapi gibi beden için yıkıcı etkiye sahip tedavilerde koruyucu mekanizmalara ihtiyacımız var. Yapılan araştırmalar glutatyonun kemoterapinin zararlı etkilerini azaltabileceğini ve tedaviye destek olabileceğini göstermekte

Tip 2 diyabet ve insülin direncinin zararlı etkilerini azaltabilir

Kronik stres ve inflamasyonun insülin direncine sebep olabileceğini biliyoruz. Aynı şekilde insülin direnci ve tip 2 diyabette aşırı insülin salınması ile inflamasyonun tetiklendiği biliniyor.

Glutatyon Karaciğer yağlanmasında (Alkolik olmayan) tedaviyi kolaylaştırır

Obezite sıklığının artması, kötü beslenme ve sık rastladığımız insülin direnci non alkolik karaciğer yağlanması riskini arttırır. Bu sorunla başa çıkmak için bazen yaşam tarzı değişikliği yetmeyebilir.

Elimizdeki tedavi seçeneklerinin bittiğini sanarken kullanılabilecek bir diğer ajan  glutatyondur.. Araştırmalar glutatyon takviyesinin karaciğer hasarını engellediğini ve non alkolik karaciğer yağlanmasını gerilettiğini gösteriyor

Glutatyon Terapisi Nasıl Uygulanır?

Glutatyon bir hemşire yardımıyla, ağrısız bir şekilde enjeksiyon ile damardan uygulamadır. Uygulama 10-15 dk. sürer. Mutlaka damardan alınması gerekir. Çünkü ağızdan alındığında midede etkisi yok olur.

 

Kullanma Seansları ve Sıklığı Nasıldır?

Seanslar ilk uygulamada 6 seans olarak, haftada 1 yada 2 defa olmak üzere ( kişinin isteğine bağlı olarak) ya da 6 hafta sürecek şekilde uygulanır. Hastalar 6 seansı istedikleri zaman tekrarlayabilirler ya da ayda 1 defa olmak üzere birer uygulama şeklinde devam edebilirler.

2.veya 6. uygulamadan sonra etkileri daha belirgin olmaya başlar.  Ömür boyu kullanılabilir.

 

C  Vitamini ve Önemi

 

C vitamini (askorbik asit), vücut tarafında üretilmediği için dışarıdan alınması gereken, özel  laboratuar  ortamında  glukozdan üretilen bir vitamindir.
Vücut tarafından üretilemediği için dışardan alınmalıdır.
C vitamini başta mandalina,  portakal, üzüm, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, patates, bezelye, kırmızıbiber, brüksel lahanası, karalahana, karnabahar, kavun , mango, limon ve yeşil limon olmak üzere, domates, maydanoz, çilek, kuşburnu, lahanada  doğal olarak bulunur.
C vitamini ihtiyacının %90’dan fazlası meyve ve sebzeler aracılığıyla karşılanır.
 Sebzeleri veya meyveleri pişirmek C vitamini içeriklerini %30-40 düşürür. Hamile ve emziren kadınlar daha fazla C vitaminine ihtiyaç duyarlar. İhtiyaç duyulan C vitamini miktarı yaşa ve cinsiyete göre değişir.  Günlük ortalama ihtiyaç 50 -200 mg arası değişmektedir.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde, kronik uykusuzluk ve çalışma düzeni bozukluklarında, besin zehirlenmeleri, travma, yaralanma, soğuk, ağır egzersiz yapılan dönemlerde, yanık ve ameliyat durumlarında, yoğun sigara ve alkol tüketimi dönemlerinde C vitamini ihtiyacı artar ve daha yüksek miktarlarda alınmalıdır.

C vitamini eksikliği, büyük oranda beslenme düzenindeki eksikliklere bağlı meydana gelmektedir. Günlük beslenme düzenimizde uzun süre C vitaminini eksik tuttuğumuz zaman ciddi şekilde C vitamini eksikliği oluşmaktadır. 3 ay ve fazlası dönemlerde vücutta eksik kalan C vitamini, “skorbüt” denilen hastalığın oluşmasına yol açabilir.
 

C vitamini eksikliğinin belirtileri nelerdir?

1-demir  eksikliğine bağlı  kansızlık
2-diş etlerinde  kanama
3-yaraların yavaş iyileşmesi
4-vücutta çabuk morarmalar olması
5-kilo artışı
6-eklemlerde ağrı ve şişlik , şekil bozukluğu
7-depresyon
8-ciltte lekelenme
9-yaraların yavaş iyileşmesi

C vitamini eksikliğinde hangi hastalıklar gelişir?

  • saçlarda incelme, dökülme ve kırılma
  • damar sertliği
  • yüksek  tansiyon
  • diş  eti  hastalıkları
  • astım
  • kanser
  • bağışıklık sisteminde  baskılanma
  • kronik yorgunluk  sendromu

 

C vitamininin faydaları nelerdir?

 

  1. Bağışıklık sistemini güçlendirir
  2. Kanseri önlemeye yardımcı olur ve kanser tedavisinde kullanılan ilaçların etkinliğini arttır
  3. İnme ve felç gibi hastalıkların riskini azaltır
  4. Cilt sağlığını korur ve kollajen gelişimini arttırır
  5. Yaraların iyileşmesini hızlandırır
  6. fiziksel  gücü  artırır.

C vitamini pişirme işlemine karşı oldukça duyarlıdır.

 

Gıdalardaki C vitaminini koruyabilmek için gıdalar tüketim zamanına kadar buzdolabında saklanmalıdır.  Sebze ve meyveler büyük parçaları halinde kesilmeli, minimum su ve ısı ile pişirilmelidir. Gıdalar derin dondurucuda da 2 aydan uzun süre saklanmamalıdır.

Damar yolu ile uygulanan yüksek doz C vitamini uygulamaları (4 hafta süre ile haftada bir) ile enfeksiyon hastalıkları tedavi edilebilmekte, bağışıklık sistemi desteklenmektedir.  Kronik hastalık semptomları hafifletilebilir.

 

Diğer Uygulamalar

woman-lips-mouth-biting-lip.jpg
Dolgu
Ozon Terapi
biyolojik lifting aşısı
Gençlik Aşısı

Adres ve İletişim

Çalışma Saatleri
Pazar ve Pazartesi Kapalı

Diğer Günler 10:30 -19:00
E-Posta;
iletisim@drgayeguzel.com
protokol iş merkezi
Protokol İş Merkezi
Çukurambar Çankaya / ANKARA

Küçük dokunuşlar ile
Mutlu hayatlar...

Dr. Gaye Güzel

GETAT Uzmanı

 

Adres ve İletişim:

Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi Protokol İş Merkezi No:75 Çukurambar, Çankaya / ANKARA 

0 (536) 218 26 78

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Edebilirsiniz

YASAL UYARI
Bu web sitesinde bulunan yazıların ve resimlerin tümü sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bir uzmana danışılmadan bilinçsizce yapılmaya çalışılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zararlar nedeniyle Dr. Gaye Güzel sorumlu tutulamaz. Bu web sayfasını ziyaret eden kişi bu kuralları kabul etmiş sayılır.
Sitedeki bilgiler ziyaretçi tarafından doktoruna danışılarak kontrol edilmesi gereklidir.
entr
Hemen Ara!